فایل ورد بازدارندگي عصاره آبي چويل و آويشن شيرازي بر نماتد ريشه گرهي Meloidogyne javanica در شرايط آزمايشگاهي و برخي ترکيبات موجود در آنها

لینک دانلود

فایل ورد بازدارندگي عصاره آبي چويل و آويشن شيرازي بر نماتد ريشه گرهي Meloidogyne javanica در شرايط آزمايشگاهي و برخي ترکيبات موجود در آنها دارای 13 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فایل ورد بازدارندگي عصاره آبي چويل و آويشن شيرازي بر نماتد ريشه گرهي Meloidogyne javanica در شرايط آزمايشگاهي و برخي ترکيبات موجود در آنها کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي فایل ورد بازدارندگي عصاره آبي چويل و آويشن شيرازي بر نماتد ريشه گرهي Meloidogyne javanica در شرايط آزمايشگاهي و برخي ترکيبات موجود در آنها،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد


بخشی از متن فایل ورد بازدارندگي عصاره آبي چويل و آويشن شيرازي بر نماتد ريشه گرهي Meloidogyne javanica در شرايط آزمايشگاهي و برخي ترکيبات موجود در آنها :




نام کنفرانس، همایش یا نشریه : تحقيقات بيماري هاي گياهي

تعداد صفحات :13

نماتد ریشه گرهی یکی از مهم ترین نماتدهای مهم انگل گیاهی است که خسارت بسیاری به محصولات کشاورزی، بویژه جالیز وارد می سازد. با توجه به این که امروزه استفاده از مواد طبیعی برای کنترل آفات و بیماری های گیاهی در اولویت قرار گرفته است، این پژوهش بمنظور بررسی اثر بازدارندگی عصاره آبی گیاهان چویل،Ferulago angulata و آویشن شیرازی،Zataria multiflora بر نماتد مولد گره ریشه،Meloidogyne javanica در گوجه فرنگی انجام گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب کاملا تصادفی با 3 فاکتور (1- نوع عصاره در 2 سطح چویل و آویشن شیرازی در مقایسه با شاهد آب مقطر، 2- غلظت عصاره در 3 سطح با نسبت های 0.04، 0.2 و 0.4 درصد، 3- اندام عصاره گیری در 3 سطح گل، برگ و ساقه) و در 4 تکرار برای هر تیمار انجام شد. نتایج نشان داد که عصاره هر دو گیاه باعث افزایش چشمگیر درصد مرگ و میر لاروهای سن دوم و کاهش تفریخ تخم نماتد می شود که عصاره 0.4% گل و عصاره های 0.2% و 0.4% برگ چویل با ایجاد بیش از 90% مرگ و میر در لارو سن 2 بر عصاره 0.4 درصدی برگ آویشن شیرازی که 72% مرگ و میر را سبب شده است، برتری نشان می دهد. در حالی که در تیمار شاهد مقدار مرگ و میر 4.33% برآورد گردید، عصاره 0.4% گل چویل با 97.33% مرگ و میر لارو سن 2 بر عصاره 0.4% ساقه این گیاه که 61.67% مرگ و میر را سبب می شود، برتری دارد. عصاره هر دو گیاه موجب کاهش 69 تا 91 درصدی تفریخ تخم می شوند که در این بین تیمار عصاره 0.4% گل چویل با 90.11% جلوگیری از تفریخ تخم، نسبت به همه تیمارها موثرتر بود. نتایج تجزیه شیمیایی، وجود فلاونوئید و تانن را در اندام های گیاهان مورد بررسی را ثابت نمود. تنها اندام فاقد استروئید ساقه چویل بود و ساپونین در هیچیک از اندام های گیاهی مورد آزمایش یافت نشد.
كلید واژه: گوجه فرنگی، نماتد ریشه گرهی، عصاره گیاهی، چویل، آویشن شیرازی

توضیحات بیشتر